Sad kad je postalo izvjesno da omiška obilaznica neće biti otvorena pred nadolazeće parlamentarne izbore, čak i slabije upućenima u ovu problematiku postaje jasno da nešto ozbiljno ne štima s ovim toliko hvaljenim objektom cestovne infrastrukture koji je zapravo tek okrajak buduće brze ceste od Omiša do Splita na čiju izgradnju Poljičani, Omišani i ostali žitelji splitske urbane aglomeracije čekaju već desetljećima, a kako stvari stoje i još će, barem jedno!

Razlog izostanku otvorenja zasigurno nije ‘preuranjeni’ datum izbora kojim je, navodno, predsjednik države Milanović iznenadio Hrvatske ceste d.o.o. nego je razlogom nestručno vođenje cijeloga projekta od strane politike pred kojom se struka kukavički povukla, a što je prije ili poslije moralo doći na naplatu. Onaj tko je pratio naše objave posljednjih godina znat će o čemu govorimo, a tko nije, a stalo mu je znati što (je) treba(lo) činiti neka barem pročita sažetak na https://poljica.hr/kako-omisku-zaobilaznicu-uciniti-funkcionalnijom/.

Bilo kako bilo, sad kad znamo kako je i resorni ministar trošio vrijeme na razmjenu poruka s kninskom kraljicom te na skrb o mezimici Milovi, postaje jasnije zašto nije našao za shodno odazvati se opetovanome pozivu Grada Omiša i naše udruge za javnom raspravom po pitanju prometnoga raspleta na području Omiša i šire i zašto su brojni prosvjedi naših sugrađana i njihovi zahtjevi te prijedlozi i inicijative naše udruge ostali neuslišani.

A tko je Godot iz naslova, proguglajte pa će te saznati.

Facebook Komentari