Upućeni, dakle rijetki, znaju da se procedura VII. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Omiša privodi kraju. Među njima je i naša udruga Savez za Poljica koja je još u lipnju ove godine dostavila svoje primjedbe na ovaj dokument od velike važnosti za žitelje Grada Omiša i veći dio Poljica, no zasad bez povratnih informacija.

Kako Hrvatske ceste d.o.o. kao investitor radova na Omiškoj zaobilaznici na koju se naše primjedbe najvećim dijelom odnose za iste ne mari čak i onda kad im se izravno obraćamo, a radovi odmiču smjerom koji, sudeći po onome što znamo i što nam je dostupno vidjeti, neće ispuniti očekivanja domicilnog stanovništva, smatrali smo potrebnim makar omiškome gradonačelniku g. Ivi Tomasoviću skrenuti pozornost na loša rješenja i posljedice koje iz njih proizlaze ali i ukazati na mogućnosti kako ih otkloniti ili barem ublažiti dok se još može. Njegovom susretljivošću to smo nedavno i učinili prvo u neposrednom razgovoru, a potom i pisanim podneskom čiji sadržaj činimo javno dostupnim kako bismo svi zajedno pomogli gradonačelniku i sebi samima da konstruktivna razmišljanja i prijedlozi dopru do vodećih predstavnika investitora koji su se, budi usput rečeno, oglušili o pozive Grada Omiša za sudjelovanje u javnoj raspravi na ovu temu.

U prilogu: SZP_Prijedlozi za iznalaženje funkcionalnih prometnih rješenja po pitanju izgradnje Omiške zaobilaznice i omiškoga prometnoga čvora

Facebook Komentari