Još jedno županijsko mlaćenje prazne slame na temu izgradnje dugo iščekivane prometnice od Omiša do Splita i dolazak predstojnika Ureda uprave Hrvatskih cesta iz Zagreba Gorana Puža među vijećnike SD županije mogao bi se svesti na poznatu uzrečicu „Martin iz Zagreba, Martin u Zagreb!“

Zato nam se svakako najzanimljivijom čini konstatacija župana Blaženka Bobana koji pored ostalog kaže: (…) „Žao mi je što je ovdje više policajaca nego prosvjednika, a podrška građana bi i meni pomogla da vršimo pritisak kako bi cestu izgradili“. Drugim riječima: dok dite ne plače, mater sisu ne daje!

Objavljujući niz priloga na ovu temu, i sami smo svjedoci velike pasivnosti Poljičana i drugih žitelja Poljica s obzirom da je prostor nekoć slavne Poljičke knežije najviše ugrožen ovim prometnim košmarom koji onemogućuje ne samo gospodarski razvoj Poljica nego i ono elementarno svakodnevno životno funkcioniranje. Razumljivo je da su ljudi štufi i siti ispraznih obećanja, ali boriti se za svoja građanska prava naše je pravo i obaveza jer nama Poljičanima primjerene prometnice i doslovno život znače!

Facebook Komentari