Ako je Primorsko-goranska županija ‘žila kucavica’ Hrvatske, kako reče predsjednik Vlade RH Andrej Plenković na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Novog Vinodolskog održanoj 8. siječnja 2024. u povodu Dana grada i obljetnice Vinodolskog zakonika, znači li to da je Splitsko-dalmatinska županija, s obzirom na ulaganja u prometnu infrastrukturu jedne i druge županije, ugrušak Hrvatske? 

 

Naravno da ne jer kako nam je premijer objasnio, uz izgradnju obilaznice grada slavljenika gradi se i autocesta Križišće – Žuta Lokva koja ne samo što će Novi Vinodolski s četiri i pol tisuće stanovnika učiniti predgrađem Rijeke nego će i upotpuniti mrežu hrvatskih autocesta te bolje povezati Rijeku sa Splitom i tako omogućiti pravi i puni jadransko-jonski cestovni koridor. 

 

Tako smo, eto, iz prve ruke saznali kako će se, zapravo, ulaganjem u Primorsko-goransku prometnu infrastrukturu napokon bolje povezati i Omiš sa Splitom! Do tada ćemo još godinama pičiti novim mostom preko Cetine pa uzduž Poljica ‘moderniziranom’ cestom Alfonsa Pavića.

Facebook Komentari