Službena stranica SZP
21312 Podstrana | Strožanačka cesta 20
091 544 33 03

ZAŠTO ROTOR MRAVINCI, A NE GORUĆA DIONICA TTTS-GRLJEVAC?!

U svome “Pregledu tjedna” od 11. rujna 2023. kolumnist Dalmatinskog portala Damir Petranović osvrnuo se i na nedavno gostovanje potpredsjednika Vlade RH i ministra mora, prometa i i frastrukture Olega Butkovića u Solinu, citiramo:
 
“Ministar prometa Oleg Butković ukazao se u splitskoj okolici – prigodno, baš tamo gdje je njegova partija na vlasti – da bi nam, još prigodnije, par mjeseci uoči izbora obznanio početak rješavanja splitskih prometnih čepova.
Punih pet godina prošlo je otkako su na sjednici Vlade u Banovini popisani i proglašeni ‘strateški projekti od državnog značaja’, a evo smo napokon dočekali prvu lopatu.
Koja je još uvijek simbolična: dok Butković govori o ‘splitskoj obilaznici kao dijelu brze ceste Trogir-Omiš’, radovi su zapravo otvoreni tek na nekoliko milijuna eura vrijednom rotoru u Mravincima. Pune dvije godine otkako je izvođač službeno ‘uveden u posao’.
 
Kad će ostatak ceste prema TTTS-u, nebesa će znati. Ako ga išta može požuriti, to su izbori.”
 
Nagradno pitanje: Ajde, jasno nam je zašto ministar Butković ignorira opetovani poziv Grada Omiša za sudjelovanje u javnoj tribini ali zašto se naprasno forsira izgradnja rotora u Mravincima koji je od sporedne važnosti u odnosu na goruću cestovnu dionicu u državi – “čvor TTTS” – “čvor Grljevac” – za koju je još 2007. izdana sva potrebna dokumentacija, a 2011. jednako naprasno obustavljena gradnja?
Facebook Komentari