U više smo navrata na ovim stranicama čestitali onima koji su se izborili za svoj dio našeg zajedničkog financijskog kolača i svome kraju priskrbili kapitalne objekte prometne infrastrukture (primjerice Zadru na izgradnji dvaju megalomanskih objekata, Luke Gaženice i tzv. Kalmetine kojom je luka spojena na autocestu A1, zatim Rijeci na dovršetku zasad najskuplje prometnice u Hrvatskoj koja spaja luku sa autocestom i napokon Istri na probijanju druge cijevi tunela kroz Učku).  

Ovoga puta naše čestitke upućujemo Dubrovniku na najavljenoj gradnji dionice autoceste Rudine – Osojnik, buduće najskuplje prometnice u Hrvatskoj i Novom Vinodolskom na dionici autoceste Križišće – Žuta Lokva čijom bi se izgradnjom ovo znamenito mjesto u središnjemu dijelu Hrvatskog primorja ‘primaklo’ Zagrebu (detaljnije u prilogu iz današnjeg Jutarnjeg lista). Trebalo bi, naravno, čestitati i Zagrebu i to češće nego svima ostalima zajedno ali nećemo zato što je hrvatska metropola izvan konkurencije.

Čestitali bismo mi i našim političkim predstavnicima za prometna postignuća na području splitske urbane aglomeracije ali čekamo da se napokon puste u promet barem Omiška zaobilaznica i Mravinačka rampa. Zasad je, i to neslužbeno, pušteno u promet tek novoizgrađeno desno skretanje za TTTS u raskrižju „Stobreč“ iz smjera Omiša.

Zašto, poštovani građani splitske urbane aglomeracije s pravom glasa, HDZ-ov adut u nadolazećoj izbornoj godini nije i konačna realizacija brze ceste Split – Omiš, odgovor je na vama!

Facebook Komentari