Jednostavna unutrašnjost crkvice sv. Jure na Perunu (izvor: www.dinarskogorje.com/)

Kaže se da čovjek živi dok je živo sjećanje na njega. U nadi da će tako biti i sa našim Poljicima usprkos tome što su službeno prestala živjeti odmah po završetku Drugog svjetskog rata, članovi udruge Savez za Poljica (i ne samo oni, naravno) na razne načine nastoje sačuvati u životu živoga ‘mrtvaca’ – naša voljena Poljica – dok i ona jednoga dana iznova i službeno ne ožive.

Jedan od načina očuvanja poljičkog identiteta su literarni ogledi na temu „Vjerski blagdani u poljičkim narodnim običajima“ kojih je u proteklu godinu dana od osnutka naše udruge napisano devet, u čemu je najvrijedniji bio naš član Davor Milićević. Kako bismo vam olakšali pristup ovim zanimljivim prilozima sakupili smo ih sve na jedno mjesto (kao i druge za Poljica važne dokumente i priloge) u rubrici pod nazivom „Dokumenti i prilozi od važnosti za Poljica i SZP“ do koje vodi poveznica  http://poljica.hr/razni-dokumenti-od-znacaja-za-poljica-szp/.  

Čitajte i uživajte, a potom se i sami latite pera i šaljite nam svoje radove kako bismo što više naših poljičkih blagdana i s njima povezanih običaja otrgnuli od zaborava.

 

Facebook Komentari