Svečarski razgovor s gradonačelnikom Omiša Ivom Tomasovićem objavljen u jučerašnjoj SD u povodu Dana grada pod optimističnim naslovom „Na jesen Omiš postaje veliko gradilište“ kojim se po završetku sezone najavljuje izgradnja gradske luke, zatim srednje škole na Priku te novog mosta preko Cetine i tunela Komorjak-sjever, nudi obilje razloga za čestitke omiškome gradonačelniku i za veselje Omišanima, napose onima s užeg gradskog područja. Ruku na srce, i gradska luka i srednja škola na Priku kao i nekoliko manjih komunalnih projekata u poljičkome dijelu Grada Omiša koji se u tekstu spominju daju, naravno, i Poljičanima povoda za veselje, ali ga istovremeno dijelu Poljičana uveliko pomućuje upravo spomenuti most preko Cetine i tunel Komorjak-sjever koji će, kako se neki nadaju, prometno rasteretiti najuže gradsko središte tako što će preusmjeriti glavninu prometa s Jadranske magistrale na nejaka poljička cestovna pleća.
 
Omiškome gradonačelniku, pa ni Omišanima nije, stoga, za zamjeriti što se energičnije nisu zauzeli za funkcionalnija i dugoročno održiva prometna rješenja kakva godinama zagovaraju ljudi iz struke, prije svih inž. građ. Ivo Vulić, čovjek s dugogodišnjim iskustvom u cestogradnji i uz to rođeni Poljičanin, kad svoj glas zbog nezainteresiranosti i/ili kalkulantskih razloga nisu podigli ni oni kojih se to najviše tiče i čijim će dvorištima uskoro tutnjati najveći tranzitni promet u zemlji.
 
Čast dijela Poljičana, makar na formalnoj razini, spašava tek zahtjev 18 mjesnih odbora s područja Poljica upućen 5. ožujka ove godine ministru prometa s ciljem da se još jednom preispitaju nametnuta prometna rješenja, no izostanak bilo kakve reakcije jasno govori da se Poljičane već odavno ne shvaća ozbiljno. No ništa ozbiljnije ni većina Poljičana ne shvaća problem u kojemu se Poljica zajedno s njima nalaze, a kad jednom shvate moći će zapjevati onu – „Drumovi će poželjet Turaka, al’ Turaka više biti neće!“
 
Ako kome, dragi Poljičani, još uvijek nije jasno tko su u ovoj ‘pjesmi’ Turci, zapitajte ponajprije jedni druge, a potom sve one kojima kao birači poklanjate svoje povjerenje. Ili jednostavno pričekajte da se najavljeni most s tunelom izgradi i promet zaživi, pa će vam se sve samo od sebe razjasniti.
 
Gradu Omišu, Omišanima i omiškome gradonačelniku još jednom čestitamo njihov blagdan Sv. Ivana Nepomuka i Dan Grada sa željom da se najava o Omišu kao velikome gradilištu ostvari, naravno, uz korekciju u dijelu koji se odnosi na spomenutu prometnu infrastrukturu kako ni Poljičanima ne bi bilo pomućeno veselje.
 
Facebook Komentari