Drugog dana 4. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova koji se održava u Solinu, veliko zanimanje domaćih i stranih sudionika te predstavnika medija izazvalo je predstavljanje Poljica kao suvremene hrvatske povijesne regije pod nazivom „Od drevne republike do turističke destinacije“. O slavnoj poljičkoj prošlosti i nešto manje slavnoj sadašnjosti te razlozima za optimizam u budućnosti nadahnuto su govorili voditelji Povjerenstva za turizam pri Savezu za Poljica, Ana Brničević i Mladen Tomić.

Po završetku predstavljanja predstavnik organizatora Jakov Vetma, predsjednik Hrvatske udruge povijesnih gradova i načelnik Općine Klis, oduševljen viđenim uručio je Anti Mekiniću, predsjedniku Saveza za Poljica, pozivnicu za predstavljanje Poljica na Međunarodnoj konferenciji “Zajednička budućnost kulturne baštine: sinergija između baštine, turizma i digitalne kulture“ koja će se 10. i 11. travnja ove godine održati u Dubrovniku uz sudjelovanje uglednih inozemnih stručnjaka iz Australije, Francuske, Italije, Malte, Njemačke, Nizozemske, Rumunske, Rusije, Turske, BiH, Crne Gore, Hrvatske i drugih.

Prezentaciju „Od drevne republike do turističke destinacije“ kojom su predstavljena Poljica možete vidjeti ovdje: http://poljica.hr/poljica-pp-prezentacija/

Facebook Komentari