U potrazi za ‘boljim’ životom, žitelji Dubrave ili barem većina njih su, čini se, uvjereni kako će ga pronaći pod skutima Grada Splita umjesto Grada Omiša. Premda bi se reklo da je posve logično kako veći grad nudi i veće mogućnosti, u praksi i nije uvijek tako, pa se nadamo da 146 potpisnika peticije za prelazak pod ‘Oparine skute’, kako piše današnja SD, znaju što rade.

Nama u Savezu za Poljica je žao što se Poljičani i drugi žitelji Poljica nezadovoljni sadašnjim statusom i uvjetima života ne uspjevaju prvo međusobno povezati i združenim snagama ispregovarati sa svojim jedinicama lokalne samouprave bolje životne uvjete, a ako bi se iste oglušile o njihove pravedne zahtjeve, pokrenuti inicijativu za izdvajanje u svoju vlastitu jedinicu lokalne samouprave – općinu Poljica.

Zato još jednom želimo naglasiti da ‘mrvice’ sa tuđih stolova bio on omiški ili splitski, svejedno, ne mogu nadomjestiti prednosti koje nude cjelovita Poljica u svojim povijesnim granicama jer jedno je biti SUBJEKT u odlučivanju o svojoj sudbini i UPRAVLJATI svojim resursima, a nešto posve drugo služiti drugome neovisno o visini ‘nadnice’. Razliku između jednoga i drugoga barem bismo mi Poljičani morali dobro znati!

Facebook Komentari