U subotu 14. kolovoza 2021. u Splitu, u organizaciji Udruge veterana i prijatelja 141. brigade HV i Carinske uprave Split, upriličena je skromna svečanost za velikoga čovjeka Stipu Marčića pok. Ante iz Smolonja, časnika Hrvatske vojske poginulog 13. kolovoza 1995. u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Kako je obitelj pok. Stipe dugo živjela u Zagrebu, suborci su ovog našeg dičnog Poljičanina zvali nadimkom Štef i poštovali ga kao iznimno smirenog i samozatajnog čovjeka ali odlučnog i odgovornog zapovjednika višestruko odlikovanoga najvrijednijim ratnim odličjima.
 
Čuvanju spomena na Stipu Marčića Štefa koji godinama njeguju njegovi suborci, braniteljske udruge i obitelj pridružili su se i njegove radne kolege carinici pa je tako uvodno spomenuta svečanost otpočela otkrivanjem spomen-ploče u Područnom carinskom uredu Split u nazočnosti obitelji i rodbine, brojnih suboraca te predstavnika nadležnih institucija, a potom nastavljena na Gatu sv. Nikole u splitskoj luci predstavljanjem suvremenog plovila Carinske uprave za višednevni nadzor na moru koje je, našemu Poljičaninu u čast, nazvano i njegovim imenom – „Stipe Marčić“.
 
Zajedničko druženje i evociranje uspomena na Stipu Marčića Štefa i njegove suborce sjedinjene u junačkoj smrti za slobodu domovine Hrvatske zaključeno je izrazima zahvalnosti njegove obitelji organizatorima i okupljenima na ukazanoj časti i pažnji kojom su dočekani i ispraćeni.
 
 
Reach More People With This Post
Drugi promoviraju objave poput “U SPOMEN NA POLJIČKO…” kako bi je vidjelo više ljudi. Pokušajte promovirati ovu objavu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 komentara

 
 
 
Facebook Komentari