U sjeni proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu, medijski gotovo nezapaženo prošlo je obilježavanje ovog istog praznika i 29. obljetnice osnutka Zbora narodne garde Petrinja u Petrinji kojemu su nazočili i Poljičani iz Podgrađa predvođenih župnikom don Ivanom Vrdoljakom koji je organizirao put, smještaj i hranu za crkveni zbor i čak sedamdesetak mještana.

Povod ovom hodočašću Pograjaca u Petrinju je spomen na sumještanina Juricu Jerčića, pripadnika 2. gardijske brigade Gromovi koji je u Petrinji poginuo braneći Lijepu našu i to upravo u trenutku kad je predsjednik Tuđman ljubio hrvatsku zastavu na kninskoj tvrđavi. „Veselje, radost i zadovoljstvo do trenutka kada smo dobili informaciju o pogibiji Jurice smjenio je šok… To je trebalo izdržati!“ – izjavio je njegov brat Ivan Jerčić te dodao kako je Jurica bio sudionik Domovinskog rata od lipnja 1991. do 5. kolovoza 1995.

Više o ovome događaju na koji svi Poljičani i žitelji Poljica mogu biti ponosni pročitajte, pogledajte i poslušajte na https://portal53.hr/ne-zaobilazite-petrinju-ne-zaobilazite-ogromne-zrtve-ovoga-kraja/?fbclid=IwAR2tP7sdrED8fmgoIKja-ndyQKKyBWBhztPB3NPsUTo_KBQrBSfw2Xz8JEE

Facebook Komentari