Noćašnje ‘svečano’ otvaranje mosta preko Cetine u Omišu zamišljeno kao uvod u nešto manje svečano zatvaranje državne ceste DC70 kroz Zakučac – nije uspjelo! Iskreno, žao nam je što nije jer to budi sumnju u stanje u kojemu se ovaj važan objekat cestovne infrastrukture nalazi, ali kad promislite da se jednako tako moglo dogoditi da se most ‘otvori’ ali ne i ponovno ‘zatvori’, onda je sve skupa dobro i prošlo jer bi se u protivnome sav promet s Jadranske magistrale svalio na ionako jadne poljičke ceste i prije dovršetka izgradnje omiške zaobilaznice.
 
Inače, brigu o ovome mostu Hrvatske ceste d.o.o. Zagreb kao državna tvrtka zadužena za upravljanje, građenje i održavanje državnih cesta ‘povjerile’ su svojoj Poslovnoj jedinici Split čiji rukovoditelj je inž. Neven Matijević koji Gradu Omišu već odavno duguje mnoge odgovore na pitanja o (ne)funkcionalnosti projekta omiške zaobilaznice po kojemu se ista uporno gradi usprkos nedavnome zahtjevu Gradskoga vijeća Omiša za izmjenama projekta i prostorno-planske dokumentacije.
 
Više o tome kako Hrvatske ceste skrbe o omiškome mostu pročitajte u prilogu Slobodne Dalmacije: https://slobodnadalmacija.hr/…/zapekao-omiski-most…
 
Facebook Komentari