Ako je Grad Šibenik mogao svome investitoru izdati građevinsku dozvolu za obnovu tvrđave za samo jedan dan, zašto država Hrvatska ne može svome investitoru Hrvatskim cestama d.o.o. izdati odgovarajuće odobrenje za izgradnju Poljičanima i Omišanima nasušno potrebnoga tunela kroz Lisičinu za barem 15 dana?!
 
Idejni projekt tunela i ishodišnoga dijela nove trase državne ceste DC70 već postoji, državne administracije za izdavanje potrebnoga odobrenja (kao u primjeru tunela Stupica i drugih), Bogu hvala, ima u izobilju, ne manjka ni građevinske operative s obzirom da potencijalni izvođač radova u neposrednome susjedstvu upravo buši u konačnici nepotreban tunel “Komorjak sjever”, cesta u kanjonu ionako se zatvara dvaput dnevno po dva sata, a po Novoj godini će i znatno duže, novci poreznih obveznika ionako se planiraju potrošiti na alternativni prijevoz vozila i putnika preko Cetine, građani ionako troše i novce i živce zbog nepripremljenosti investitora za povjerene mu radove i naposlijetku ono najvažnije – tunel se u konačnici ionako mora izgraditi!
 
Može li napokon netko nadležan i odgovoran objasniti zašto se onda tunel kroz Lisičinu nije počeo graditi prvoga dana izgradnje zaobilaznice Omiša koja je Poljičanima ionako najmanje potrebna kako se ni kuna ni minuta više od najnužnijih ne bi potrošile? Ili, možda, baš zato nije?!
Facebook Komentari