Poljičanke i Poljičani poštovani,
poštovani žitelji i prijatelji Poljica,

 

drugi prosvjed protiv najavljenoga zatvaranja ceste kroz Zakučac zakazan za sutra, petak 16. listopada 2020. u 11.55 sati s poljičke strane mosta u Omišu, nije samo prosvjed protiv nepotrebnoga odsijecanja Poljica od svoga upravnog središta nego je i prilika da pokažemo kako nas duh zajedništva i međusobne solidarnosti naših pređa nije napustio usprkos tome što su naša Poljica formalno-pravno nepostojeća gotovo punih osam desetljeća.

Najavljeni prosvjed također je prilika da Grad Omiš i njegova uprava nedvosmisleno pokažu da su u ovoj stvari na strani svojih sugrađana, dakle Poljičana i drugih žitelja Poljica te gospodarstvenika iz poslovne zone Zakučac, kojima nesposobnost, samovolja i bahatost Hrvatskih cesta d.o.o. kao investitora ugrožavaju pravo na normalan život i rad.
 
Kako je u predmetnoj stvari i laicima postalo jasno da su svi stručni i ljudski argumenti na našoj strani, preostaje nam tek da civilizirano i dostojanstveno uvjerimo u to i drugu stranu ili barem njima nadređene kako bi ih čuli, razmotrili i primjenili.
 
I napokon, ako naš opravdani zahtjev za prioritetnom izgradnjom tunela kroz Lisičinu umjesto nepotrebnoga zatvaranja ceste kroz Zakučac i ne bude uspješan, neće nam biti prvi put da otrpimo poraz, samo što se ni poraz ne smije dogoditi bez snažne i odlučne demonstracije našega zajedništva kako se kosti naših pređa u poljičkim grebima ne bi od srama prevrtale.
 
Stoga će naš prosvjed 16. listopada 2020. u 5 do 12 biti bezuvjetno uspješan iskažemo li na djelu zajedništvo koje je Poljičane krasilo kroz vjekove jer ono je istovremeno i zalog naših budućih uspjeha. U tom smislu, metaforički govoreći, borba za tunel zapravo je borba za svijetlo na kraju tunela u čijemu mraku nas desetljećima drže nesposobni i nedobronamjerni.
 
Poručimo im stoga s omiškoga mosta da nam je njihova zuluma – dosta!
 
Facebook Komentari