Slučaj je htio da jubilarni 20. prilog Saveza za Poljica potaknut najavljenim zatvaranjem državne ceste DC-70 kroz Zakučac prije nepuna dva mjeseca pripadne čovjeku koji je najupućeniji u prometnu problematiku Poljica i cijele splitske aglomeracije – dipl. ing. građ. Ivanu Vuliću, stručnjaku koji je cijeli radni vijek proveo u Hrvatskim cestama d.o.o. i Hrvatskim autocestama d.o.o. na izgradnji najzahtjevnijih objekata prometne infrastrukture kao što su tuneli, vijadukti i mostovi na autocesti A1.
 
Uz nebrojene pisane komentare i dopise upućene nadležnima od predsjednika Vlade RH, resornoga ministra prometa, uprave Hrvatskih cesta, županijske ispostave HC te vodećih ljudi regionalne i lokalne samouprave, ing. Vuliću jučer se napokon ukazala prilika da se posredovanjem Radio Brača (hvala novinaru Siniši Vickovu i RB) i uživo obrati poljičkoj i hrvatskoj javnosti te stručnom argumentacijom potkrijepi plebiscitarni zahtjev žitelja Poljica za prioritetnom izgradnjom tunela kroz Lisičinu umjesto zatvaranja uvodno spomenute ceste kroz Zakučac.
 
Govoreći o uplitanju politike u struku i nedoraslosti Hrvatskih cesta d.o.o. kao investitora ovome izazovu te o svim aspektima izgradnje tunela kroz Lisičinu koji je moguće izgraditi u svega 50 dana za samo sedam milijuna kuna što je manje od šteta koje bi nastale nepotrebnim zatvaranjem ceste kroz Zakučac, ing. Vulić je ukazao i na brojne druge prometne i infrastrukturne probleme zavičajnih Poljica te o potrebi zajedništva svih Poljičana i ostalih žitelja Poljica kako bi se oni rješili, a Poljica izborila za budućnost kakvu svojom poviješću i svojim resursima zaslužuju.
 
Tonski zapis razgovora koji je s članom Saveza za Poljica ing. Vulićem vođen u splitskome studiju Radio Brača u ponedjeljak 12. listopada 2020. u 10.15 sati dostupan je na poveznici https://youtu.be/SRvnHKUPgOE
Facebook Komentari