Iako se netom održani prosvjed žitelja Poljica i privrednika iz poslovne zone Zakučac može smatrati uspjelim po broju sudionika s obzirom na vremenske i druge okolnosti te odjekom njihovih poruka u javnosti, informacije sa sastanka gradonačelnika Omiša Ive Tomasovića i predsjednika uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića kojima raspolaže Savez za Poljica, ne nude gotovo nikakve razloge za zadovoljstvo.
 
Spomenuti sastanak održan je na gradilištu omiške obilaznice u kontejnerima izvođača radova Strabaga, a uz spomenute Škorića i Tomasovića sastanku su nazočili samo inženjeri iz Hrvatskih cesta (Legac, Matijević i Drmić) i Strabaga (Pavić, Milardović i Radić) te nadzorni inž. Pero Karađole. Sastanku je nepozvan nazočio i predstavnik Saveza za Poljica inž. Ivan Vulić koji je na taj načio jedini zastupao interese žitelja Poljica s obzirom da su organizatori prosvjeda i predstavnici poljičkih mjesnih odbora ostali nepozvani jer njih, navodno, zastupa omiški gradonačelnik.
 
Po završetku jalove rasprave koja se iscrpljivala oko sanacije litice i o troškovima korištenja brodica za prijevoz namjernika po zatvaranju ceste, ali ne i o zahtjevu građana za prioritetnom izgradnjom tunela kroz Lisičinu koji je ostavljen za neka druga vremena, za riječ se javio inž. Vulić koji je nazočne još jednom upozorio na potpuno pogrešan pristup u rješavanju ovog i drugih prometnih problema na području Poljica naglasivši da će nepotrebno stvoreni troškovi zbog zatvaranja ceste i posljedično gubici u privredi višestruko nadmašiti vrijednost tunela koji se i bez zatvaranja kanjonskoga dijela DC70 može izgraditi u kratkome roku samo što je potrebno – znati, htjeti i raditi.
 
Međutim, vi, ovdje nazočna gospodo, napose bivše kolege iz HC na čelu s vašim predsjednikom uprave g. Škorićem – zaključio je inž. Vulić – niti znate, niti želite, niti radite kako bi trebalo unatoč nebrojenim pisanim i usmenim upozorenjima koja su vam na razne načine dostavljena tijekom posljednjih desetak i više godina.
 
Zaključno, Hrvatske ceste će se po svemu sudeći i ovoga puta oglušiti o pravedne zahtjeve žitelja Poljica, pa Poljičanima, čini se, opet nema druge nego uzdati se u se i u svoje kljuse! No pitanje je da li će i kad Poljičani to osvijestiti.
 
 
Facebook Komentari