Prema informaciji koju je javnosti proslijedila glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić, privremeno se odgađa zatvaranje ceste kroz Zakučac dok se ne iznađe alternativno rješenje za prijevoz učenika iz mjesta stanovanja do njihovih škola. S tom ‘svetom’ zadaćom sutra bi se, navodno premijerno, u Omišu trebao ukazati i prvi čovjek HC Josip Škorić koji će vjerojatno u to svrhu angažirati omiške barkariole kako bi čamcima za spašavanje ‘spasili’ Hrvatske ceste od pravednoga ‘gnjeva’ Poljičana. Hoće li i brojni zaposlenici poslovne zone Zakučac barkom (ili možda trajektom?) preko Cetine do svojih radnih mjesta, ne znamo, ali znamo da će svi ostali morati okolo naokolo preko Strožanca odnosno Dubaca, po vlastitome izboru.
 
Ukratko, ova privremena odgoda zatvaranja vitalne prometnice kroz Zakučac nije ništa drugi nego još jedan demagoški pokušaj Hrvatskih cesta da u javnosti ostave dojam skrbi za građane i njihove potrebe jer nije motivirana iskrenom namjerom da se pristupi jedinom pravom rješenju, a to je prethodna izgradnja tunela kroz Lisičinu.
 
I zato poziv na sutrašnji prosvjed ostaje na snazi pa se svakako odazovite u što većemu broju neka g. Škorić vidi da još ima onih koji razmišljaju svojom glavom.
Facebook Komentari