U povodu opetovanih zahtjeva Poljičana za izgradnjom tunela od 350 metara kroz Lisičinu kojim bi se omogućio nastavak radova na omiškoj obilaznici bez zatvaranja državne ceste D70, investitor Hrvatske ceste d.o.o. prema pisanju Dalmatinskog portala u tekstu pod naslovom “Buna u omiškom zaleđu” od 5. listopada 2020. kažu, citiramo, kako sa zahtjevom za tunelom nisu upoznati te da su napravili sve kako bi se došlo do nekakvog boljeg rješenja, ali bez uspjeha. Završen citat.
 
Osim što u širokome luku zaobilaze istinu s obzirom da su u samo posljednjih nekoliko godina zaprimili na desetke dopisa inž. Ivana Vulića, a potom i Saveza za Poljica te jedan potpisan od 18 mjesnih odbora s područja Poljica u kojima su upozoreni na sve manjkavosti i štetne posljedice prometnih rješenja koje nam jednostrano nameću, Hrvatske ceste su uporno ignorirale i sve apele za održavanjem stručnog okruglog stola u Omišu na kojemu bi se argumentirano raspravila i druga alternativna rješenja, uključivo i spomenuti tunel, u cilju iznalaženja onih najboljih i svima prihvatljivih.
 
Ignoriranjem nas i naših prijedloga, odgovorni u Hrvatskim cestama odaju svoj ljudski karakter, međutim, citiranom tvrdnjom da „sa zahtjevom za tunelom nisu upoznati te da su napravili sve kako bi se došlo do nekakvog boljeg rješenja“ zapravo priznaju da niti što znaju niti se trude da saznaju jer su svjesni da za svoj rad i ponašanje ne odgovaraju građanima koji ih plaćaju nego politici kojoj služe. Posljedice takvog bahatog pristupa su nefunkcionalna i neracionalna prometna rješenja kojima nas siluju, a koja su čak i kratkoročno neodrživa.
 
Nastavljajući u tom istom bahatom i licemjernom tonu, Hrvatske ceste „mole građane za strpljenje jer su“ – kako prenosi Dalmatinski portal – „radovi dio projekta koji će dugoročno donijeti mnoge pozitivne učinke za kraj”.
 
Gospodo iz Hrvatskih cesta, molimo obznanite što prije poljičkoj i hrvatskoj javnosti koji to pozitivni učinci za poljički kraj proizlaze iz vašeg beskonačnog odgađanja gradnje brze ceste Stobreč–Omiš i posljedičnog preusmjeravanja prometa s Jadranske magistrale na cestu poljičkoga neimara Alfonsa Pavića s kraja 19. i početka 20. stoljeća koja spaja istok i zapad Poljica s ogrankom prema Omišu?
 
Uvodno spomenuti tekst Dalmatinskog portala dostupan je na https://dalmatinskiportal.hr/…/buna-u-omiskom…/76826
Facebook Komentari