S nadnevkom od 10. travnja 2024. na portalu Elektronički oglasnik javne nabave RH (EOJN) u tišini i bez pompe osvanula je objava Hrvatskih cesta d.o.o. u ulozi naručitelja za nabavu Prostorno-prometno-građevinske studije cestovne mreže na širem području grada Omiša procijenjene vrijednosti od 100.000,00 EUR s rokom dostave ponuda do 6. svibnja 2024. (vidi: https://eojn.hr/tender-eo/6391).

S obzirom da se radi o životno važnoj problematici kako sa stajališta rješavanja nagomilanih prometnih problema tako i zbog budućega razvoja Omiša i Poljica, biti će zanimljivo vidjeti kome će izrada studije biti povjerena i s kakvim namjerama. Savez za Poljica svakako će se nastojati uključiti u izradu studije jer držimo da u predmetnoj stvari imamo što reći i predložiti, a isto savjetujemo i svim drugim subjektima kojima je stalo do iznalaženja optimalnih rješenja. Štoviše, činjenica da su se Hrvatske ceste d.o.o. tek u ovoj fazi izgradnje omiške zaobilaznice odlučile za izradu studije nije samo priznanje dosadašnjeg pogrešnog pristupa na kojemu su nadležni i odgovorni tvrdoglavo inzistirali ignorirajući svaki dobronamjerni pokušaj da se ukaže na probleme i moguća rješenja nego i prilika koju upravo zato ne bismo smjeli propustiti.

Neovisno o tome da li su namjere Hrvatskih cesta d.o.o. kao investitora ‘pokajničke’ ili ne, svakako pozdravljamo pokretanje postupka za izradu Prostorno-prometno-građevinske studije cestovne mreže na širem području grada Omiša jer bolje da se radi i sad nego nikad!

 

Facebook Komentari