Ono što Savez za Poljica već duže vrijeme zagovara i predlaže za Poljica, upravo se dogodilo na otoku Hvaru – udruživanjem više lokalnih turističkih zajednica osnovana je jedna zajednička koja će Hvar promovirati kao jedinstvenu turističku destinaciju.

Iz istoga razloga to isto je potrebno što prije učiniti i na području Poljica i to ne samo zbog očuvanja spomena na nekoć slavnu poljičku knežiju i spriječavanja daljnjeg propadanja politički i teritorijalno rastrojenih Poljica nego i još više zbog očuvanja i optimalnog korištenja brojnih resursa i potencijala kojima ovaj prostor obiluje, a postojeće Poljicima nadležne turističke zajednice istovremeno oskudijevaju.

Podsjetimo, za pojedine dijelove Poljica nadležne su turističke zajednice gradova Omiša, Splita i Trilja te općina Dugi Rat, Podstrana, Dugopolje i Šestanovac koje bi i same profitirale osnivanjem zajedničke turističke zajednice za cijela Poljica i promoviranjem brenda ‘Republika Poljica’ kao jedinstvenog turističkog proizvoda u svjetskim razmjerima.

Zainteresiranima Savez za Poljica nudi svoja razmatranja ove teme s nizom konkretnih i razrađenih prijedloga koji čekaju realizaciju.

https://radio.hrt.hr/radio-split/clanak/osnovana-turisticka-zajednica-otoka-hvara/208923/

Facebook Komentari