U povodu osvrta SD na proslavu Dana mjesnog odbora Srinjine za koji, s obzirom na opremu teksta (naslov i ilustraciju) čovjek ne zna bi li pustio suzu od smija ili tuge zbog manjka dobrih urednika, još jednom svim žiteljima Srinjina čestitamo na njihovome danu i uspješnom čuvanju višestoljetnih tradicija i običaja.

Pa ipak, posebnu pozornost želimo skrenuti na danas rijetku pojavu među dužnosnicima, napose onih mlađe generacije, koji u sličnim prilikama izražavaju svoj ponos što su Poljičani i što je njihovo mjesto dio slavne Poljičke republike. A upravo to je učinio Toni Čović, predsjednik Mjesnog odbora Srinjine koji bi u doba slavne knežije bio katunar i seoski knez, pa mu uz čestitke na svijesti o potrebi očuvanja baštine upućujemo i imendansku čestitku sa željom da njegovo mjesto s njim na čelu ostvari svoje najvažnije planove na dobrobit sebe i Poljica u cjelini.

Jer Toni Čović i njegove kolege, kao i svi drugi u Srinjinama i u Poljicima koji jednako ili slično razmišljaju, živi su dokaz da birokratska samovolja nije jača od volje Poljičana za opstankom pod svojim imenom usprkos zakonitom pokušaju brisanja istog s čime su, nažalost, neki u Poljicima već odavno pomireni.

Facebook Komentari