Ono što će se realizirati u ovom Operativnom razdoblju do 2020. godine – prema jučerašnjoj (12. prosinca 2018.) izjavi ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića u Splitu – dio je obilaznice oko Omiša za što će se natječaj raspisati do kraja ove godine, a obilaznica TTTS – Mravinci na natječaj kreće iduće godine, priprema se dokumentacija i projekt bi se trebao početi realizirati.

Drugim riječima, kako to već dugo najavljujemo – SVI PUTEVI (DO DALJNJEGA) VODE KROZ POLJICA, dok će brza cesta Solin – Omiš još jednom pričekati ‘neka bolja vremena’ jer – kako rekoše ministar, župan i splitski gradonačelnik – nakon Pelješkoga mosta na redu je cijela cesta od izlaza Vučevica do D8 uključujući tunel Kozjak, most u Stinicama, spoj na splitsku trajektnu luku… Dodali bismo, dovoljno za novo desetljeće-dva odgode izgradnje brze ceste prema Omišu koja je do jučer u svim planovima Hrvatskih cesta slovila kao prioritet!

I dok u svemu ovome gradovi Split i Solin pronalaze svoj interes što njihovi čelnici i ne kriju, nikako nam nije jasno kakav interes u najnovijoj odgodi izgradnje brze ceste prema Omišu imaju Poljicima nadležne jedinice lokalne samouprave Omiš, Dugi Rat i Podstrana koje o svemu uporno šute (osim ako se ne zavaravaju nestručnim prognozama da će njihove prometne probleme na svoja nejaka pleća preuzeti cestovna infrastruktura Srednjih Poljica s kraja 19. stoljeća!?). Naglašavamo, ZAVARAVAJU, jer vrijeme će pokazati da se postojeće prometne gužve prema Omišu neće smanjiti očekivanom raspodijelom prometa između Donjih i Srednjih Poljica nego će se, naprotiv, kumulativno povećati privlačenjem novog tranzitnog i lokalnog prometa između čvorova Dugopolje i Blato na Cetini s jedne i Jadranske magistrale odnosno priobalnih turističkih destinacija s druge strane.

No kako im zamjeriti na zluradoj šutnji kad ni Poljičani zajedno s preostalim žiteljima Poljica o čijoj se koži radi, nisu ništa glasniji!

Više o izjavama uvodno spomenutih pročitajte na https://splitskidnevnik.rtl.hr/vijesti/grad/split-ce-dobiti-dvije-rampe-na-poljickoj-opara-najavio-izgradnju-mosta-svetog-duje/

Facebook Komentari