Sukladno najavi iz prosinca prošle godine, Savez za Poljica započeo je projekt digitalizacije izdanja s poljičkom tematikom, pa je tako jučer predano na skeniranje i digitalnu obradu prvih 17 brojeva godišnjaka „Poljica“ od njih 36 sveukupno, te dvije knjige don Frane Mihanovića „Zla sudbina Poljica“ i „Da se ne zaboravi“.

Nedostaju nam, međutim, brojevi 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 17, 19, 28, 30, 33, 34, 35 i 36, pa molimo sve one koji raspolažu nekim od navedenih brojeva „Poljica“ da nam ih ustupe kako bismo kompletirali digitalni zapis cijele edicije lista Poljičkog dekanata.

Poželjne su, naravno, i druge knjige s poljičkom tematikom za koje smatrate da bi bilo dobro da ih se digitalizira i na taj način zauvijek sačuva za sadašnje i buduće naraštaje Poljičana i prijatelja Poljica. Napose su dobrodošli svesci 1, 2 i 3 „Poljičkog zbornika“. Isto važi i za pojedinačne dokumente koje smatrate vrijednima.

Napominjemo da se zbog bržeg skeniranja stranice knjige u pravilu razdvajaju, pa su poželjni duplikati knjiga, ali u slučaju kad se radi o jedinom primjerku ustupljenog izdanja skeniranje će biti obavljeno ručno i bez razdvajanja stranica kako bi se knjiga neoštećena vratila vlasniku.

Po završetku projekta sva digitalizirana izdanja bit će ‘on-line’ dostupna budućim korisnicima, uz javnu zahvalu svima koji su u tu svrhu ustupili primjerke digitaliziranih knjiga.

Za više informacija i dogovor o primopredaji knjiga molimo obratite se voditelju projekta Anti Mekiniću e-poštom na adresu [email protected] ili izravno na broj 091 544 33 03 u bilo koje vrijeme.

Facebook Komentari