Da li zbog nerazumijevanja problema ili tek zbog pristranosti, prosudite sami, prosvjed Vrgorčana i dijela žitelja Zabiokovlja, Makarskog primorja i otoka Hvara zbog nove odgode izgradnje tunela kroz Biokovo Slobodna Dalmacija svela je na komentar prosvjedne vožnje autocestom prikazujući je opasnom po živote sudionika u prometu unatoč zaštitnim mjerama HAC-a i MUP-a, umjesto da je barem pokušala proniknuti u razloge prosvjeda pa javnost izvjestiti o tome zašto Hrvatske ceste d.o.o. kao investitor u ime države desetljećima jedno planiraju, drugo govore, a treće rade.   

Tako su zahvaljujući novinarstvu kakvo prakticira spomenuta tiskovina koja bi trebala biti glasnogovornik onih koji je svakodnevno kupuju, potencijalnim huliganima i redikulima prikazani oni njeni čitatelji koji se bune što se država ne pridržava proklamiranih prioriteta u cestogradnji.  

S obzirom da isti problem danas više nego ikada prije pritišće i žitelje Poljica s obzirom da je brza cesta čvor „TTTS“ – Dugi Rat – Omiš po tko zna koji put odgođena i osuđena na čekanje ‘mane s neba’ tj. novca iz EU fondova, skrećemo pozornost na dio komentara  vrgoračkog gradonačelnika Ante Pranića koji istim povodom kaže: „Neprihvatljiva nam je priča o pripremi projekta za EU-ove fondove i najava njegova uključivanja u financijsko razdoblje od 2020. do 2027. godine, posebno kada znamo za nesigurnost tih sredstava, a financijska omotnica za to razdoblje se uopće ne zna.“

Možda bi i o tome SD mogla nešto priupitati svog dežurnog stručnjaka Željka Marušića? Ili nekoga tko zna?  

Facebook Komentari