Ne znamo točno iz kojega razloga, ali činjenica je da se ponavlja javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš državne ceste D8, dionica čvor TTTS – čvor Stara Podstrana – čvor Dugi Rat – most Cetina u vremenu od 23. 10. 2018. do 12. 11. 2018.

Javni uvid u Studiju biti će moguće izvršiti u prostorima i terminima navedenim pod točkom 2. dok će se javna izlaganja održati u prostorima i terminima navedenima pod točkom 3. kojima biste svakako morali nazočiti u što većemu broju kako bi se vidjelo da još ima onih kojima je stalo do toga što se i kako planira graditi.

Novost je što je sažetak Studije ovoga puta dostupan i na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike (vidi 4. po redu točku na https://puo.mzoip.hr/hr/puo/puo-postupci-2017.html), što se može smatrati dijelom odgovora na postavljeno pitanje predstavnika Saveza za Poljica „zašto trasa brze ceste i spomenuta Studija kao strateški razvojni dokumenti nisu građanima dostupni ‘on-line’ i to s recenzijama i komentarima neovisnih stručnjaka nego im se informacije serviraju na način neprimjeren informatičkome dobu, dozirano i na kapaljku?“ (vidi http://poljica.hr/odrzana-javna-rasprava-di-si-bija-sta-si-radija-nista/)

Naposlijetku, ne propustite mogućnost da u skladu s načinom i rokovima opisanima u točki 5. svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe uputite nadležnima bez obzira na izreku „psi laju, a karavane prolaze“. Jer ima i ona „ako dite ne plače, mater sisu ne daje!“

Facebook Komentari