Neovisna produkcija „Plavi film“ iz Zagreba u izradi je televizijskog serijala „Poljičanke“ koji će se nakon uspješnog serijala “Samoborke” od rujna ove godine emitirati na KitchenTV-u.

Riječ je o 12 epizoda kulinarskog ‘showa’ snimanoga u srpnju ove godine na području Poljica koji će gurmanima diljem regije i svijeta približiti način života ovdašnjih žena od davnina pa do naših dana i to kroz tradicionalnu poljičku kuhinju, ali i prirodne ljepote te kulturno-povijesne znamenitosti i običaje Poljica. Iz tog razloga se kroz emisije pojavljuju djevojke i žene iz Gornjih, Srednjih i Donjih Poljica u životnoj dobi od 18 do 84 godine, a što su sve pripravljale neka ostane tajnom do tv-premijere. Voditeljica serijala je Kristina Nuić Prka, ujedno i predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.

Domaćin tv-ekipi u sastavu Nenad Mlinarić (producent), Zoran Happ (redatelj), Teo Bekavac (snimatelj) i Igor Pokrajac (tonski snimatelj) bio je poljički umjetnik Teo Baučić, autor spomenika soparniku u Dugome Ratu, u čijoj se kući za odmor „Kilo“ na području starih Jesenica i kužinavalo.

Za stručnu i drugu tehničku pomoć u realizaciji serijala na usluzi su bili članovi Saveza za Poljica, Ante Mekinić, Snježana Kordun i drugi.

Sudeći po dojmovima sa snimanja, Poljica će ovim tv-serijalom dobiti profesionalno odrađenu turističku promidžbu u zavidnoj minutaži i u vrlo gledanome programu ugledne KitchenTV i sve to – potpuno besplatno.

Fotografije sa snimanja možete pogledati na linku https://drive.google.com/drive/folders/1hU2tsLYQyV_KZvImvRPxLHE7B9pyJ_X1?usp=sharing

Facebook Komentari