Pritisnuti problematikom prometne infrastrukture na području Poljica, ovogodišnji dolazak svetoga Nikole u Poljica poljički mjesni odbori Tugare-Dočine, Tugare-Čažin dolac, Tugare-Podume-Račnik, Naklice, Srinjine, Čišla, Dubrava, Gata, Kostanje, Ostrvica Gornja, Seoca, Podgrađe, Priko, Smolonje, Strožanac 1 i Zvečanje, te građanska inicijativa „Krilo, probudi se“ i udruga Savez za Poljica iskoristili su kako bi se zajedno dohvatili njegova štapa i udruženim snagama priredili javnu tribinu u domu Tugare-Dočine u subotu 8. prosinca 2018. u 18.00 sati.

Popis suradnika u budućnosti će zasigurno biti i duži, međutim ovoga puta snage su udružili samo oni mjesni odbori koji su neposredno ugroženi najavljenom rekonstrukcijom županijske ceste 6142 od Strožanca preko Žrnovnice, Srinjina i Tugara do Naklica te povezivanjem Jadranske magistrale od čvora „Omiš istok“ na lokaciji Omiš – Ravnice mostom „Cetina“ i tunelom „Komorjak sjever“ sa državnom cestom D70 u Stranan (Brnistra), u naravi obje djelo poljičkoga neimara Alfonsa Pavića s kraja 19. stoljeća, koje bi po najavama nadležnih trebale na sebe preuzeti dio tranzitnog prometa s autoceste A1 i Jadranske magistrale do, kako rekoše, izgradnje brze ceste Solin–TTTS–Omiš.

Čuda se, eto, ponekad događaju, pa tako i obnovljeno zajedništvo Poljičana na djelu. Upravo zato svi Poljičani i drugi žitelji Poljica dobrodošli su ove subote u Tugare.

Facebook Komentari