Nakon što je 5. ožujka 2019. skupina od čak 18 mjesnih odbora s područja Poljica uputila zamolbu ministru Butkoviću za održavanje STRUČNOG OKRUGLOG STOLA na kojemu bi se preispitala valjanost ponuđenih prometnih rješenja na području Poljica te žiteljima Poljica napokon objasnilo što i kako se namjerava graditi u njihovom dvorištu, državni tajnik resornog ministarstva T. Mihotić jučer je u programu HR Split iznova aktualizirao potrebu što skorijeg nastavka radova na brzoj cesti Solin-TTTS-Dugi Rat-Omiš kao jedinom pravom rješenju ovog gorućeg i dugogodišnjeg problema.

Štoviše, čak je i sam ministar O. Butković skoknuo do Poljica, doduše zasad samo do Podstrane na sastanak s načelnikom M. Bartulovićem i svojim stranačkim kolegom s kojim je razmijenio zadovoljstvo dosad ostvarenim (vidi priloženi članak iz Sl. Dalmacije), a zadovoljstvo najavljenom suradnjom Grada Omiša i SD županije nije skrivao ni omiški gradonačelnik I. Tomasović u razgovoru za portal Dalmacija danas (https://www.dalmacijadanas.hr/omis-se-najesen-pretvara-u-veliko-gradiliste-krecu-izgradnje-srednje-skole-tunela-mosta-preko-cetine-i-gradske-luke).

S obzirom da svaki uspjeh Općine Podstrana i Grada Omiša doživljavamo svojim jer sudbina najvećeg dijela Poljica u njihovoj je nadležnosti, nadamo se da ovi idilični razgovori i dogovori neće biti nauštrb poljičkih interesa u cjelini te da će se spomenuta brza cesta doista i početi graditi umjesto njene najavljene ‘zaobilaznice’ starom Pavićevom cestom kroz srce Poljica.

Stoga se još uvijek nadamo da će ministar Oleg Butković zajedno sa suradnicima udovoljiti uvodno spomenutoj zamolbi poljičkih mjesnih odbora te razabrati da Poljica ipak nisu samo Podstrana i Omiš te da i drugi dijelovi Poljica imaju izvjesne životne potrebe i jednaka prava na život dostojan suvremenog čovjeka.

I zato, poštovani ministre, dobro došli u Poljica, Poljičani Vas željno iščekuju!

Facebook Komentari