Ako je vjerovati sadržaju priloga objavljenog 16. kolovoza 2019. na portalu Telegram.hr u kojemu se iznose tvrdnje o pogodovanju Hrvatskih cesta d.o.o. austrijskom Strabagu po pitanju natječajnih uvjeta (o čemu tek danas 22. kolovoza 2019. izvještava i SD!) i troškovnika za izgradnju mosta i tunela u sklopu obilaznice oko Omiša koji iznosom gotovo dvostruko nadmašuje stvarnu vrijednost ugovorenih radova (o čemu SD ni danas ne piše!), postaje jasnije zašto je brza cesta čvor TTTS-Dugi Rat-Omiš skuplja od Pelješkog mosta i zašto se tako dugo i sporo ‘gradi’.
 
Dodamo li ovome još i činjenicu da Hrvatske ceste, uz blagoslov Poljicima nadležnih gradova i općina, nepostojanje ove nesretne brze ceste namjeravaju ‘nadoknaditi’ tzv. zaobilaznicom koja će tranzitni promet s Jadranske magistrale preusmjeriti na nejaka poljička cestovna pleća, više je nego očigledno da su Poljica u oba slučaja postala tek moneta za potkusurivanje velikih i moćnih na račun malih i nemoćnih.
 
Međutim, ono što najviše čudi su poniznost i lakoća kojom ‘mali i nemoćni’, dakle Poljičani i žitelji Poljica, ali i Poljicima nadležni gradovi i općine, godinama pristaju na ove ‘igre bez granica’ tim više što ni danas nitko sa sigurnošću ne zna kakva nam se prometna rješenja zapravo nude (jer Hrvatske ceste jedno pišu, drugo govore, a treće rade) i s kakvim posljedicama po sigurnost sudionika u prometu, kvalitetu života stanovnika u naseljima uz prometnice i razvoj poljičkoga kraja u cjelini. Upravo zato je 18 mjesnih odbora s područja Poljica, podržano nekolicinom udruga među kojima je i Savez za Poljica, u ožujku ove godine nadležnome ministru Olegu Butkoviću uputilo Zamolbu za sazivanje stručnog okruglog stola na temu prometne infrastrukture na području Poljica na kojemu bi se javno raspravila sva otvorena pitanja i saslušali argumenti i prijedlozi neovisnih prometnih stručnjaka, a napose onih s područja Poljica kojima je ova prolematika i najbliža. No sad je već posve jasno zašto se ministar oglušio u odnosu na spomenutu zamolbu.
 
Važno je, stoga, napomenuti da nama Poljičanima i drugim žiteljima Poljica nije samo važno kome se i kako pogoduje u natječajima i koliko to pogodovanje zajednicu košta (to je pitanje za nadležne državne organe i službe) nego nam je važnije znati kakva nam se to prometna rješenja nude i s kakvim posljedicama po sigurnost ljudi i kvalitetu našega življenja te razvoj Poljica u budućnosti, a o svemu tome podjednako su dužne brinuti i sve Poljicima nadležne jedinice lokalne samouprave umjesto što su ili nezainteresirane ili pak brinu samo svoje brige neosvrćući se na interese Poljica kao cjeline. Jer ako u poljičkoj kući trenutno i nema gospodara, nije sva poljička čeljad bez pameti ma koliko direktor Škorić vjerovao da mu je terapeutkinja korisnija od prometnih stručnjaka!
 
Facebook Komentari