„U tišini, bez prave obavijesti, kao da je kozji put, počeli radovi ispod Mravinaca“, nadnaslov je članka o nimalo spektakularnom početku izgradnje splitske obilaznice kao ishodišne dionice buduće brze ceste od Splita do Omiša čemu je svoj obol dala i Slobodna Dalmacija objavom ove spektakularne vijesti tek na 16. i 17. stranici broja od 18. studenoga 2023.

Investitor radova Hrvatske ceste d.o.o. toliko su samozatajno pristupile ovim radovima da čak ni informativni centar Hrvatskog autokluba ne pridaje veće značenje novonastalim gužvama na cestama (staroj i novoj) prema Klisu. Izvođač radova je tvrtka “Strabag”, a ugovoreni rok dovršetka je 24 mjeseca (napomena: ne brze ceste do Omiša nego velikog kružnog toka ispod Mravinaca). O rokovima izgradnje brze ceste do Omiša zasigurno ćemo saznati nešto više i konkretnije u nadolazećoj superizbornoj godini.

Pa ipak, mi već sada čestitamo Hrvatskim cestama d.o.o. na (n)ovom iskoraku koji je možda mali za velikoga investitora ali velik za žitelje splitske urbane aglomeracije!

Facebook Komentari