Ne bude li većih problema i neugodnih iznenađenja, svega tri i pol mjeseca u prvom poljetnom te još mjesec dana u drugom jesenskom zatvaranju poljičke žile kucavice DC-70 dijeli nas od trajnog problema – preusmjeravanja većeg dijela prometa s Jadranske magistrale na nejaka poljička cestovna pleća!

Kao što imate priliku čuti u priloženim izjavama prvoga čovjeka Hrvatskih cesta Petra Škorića i prvog čovjeka Grada Omiša Ive Tomasovića, postignut je džentlmenski sporazum o zatvaranju ove važne prometnice na štetu Poljica i Poljičana bez valjane alternative što i ne čudi s obzirom da u podužim izjavama ni jedan ni drugi govornik ni rječju nisu spomenuli Poljica. Za njih je to Omiška zagora, a sa zagorom se nema bogznašto pregovarati jer ovaj infrastrukturni objekt vrijedan 180 milijuna kuna ionako se ne gradi zbog žitelja zagore tj. nekoć slavne, a danas posramljene Poljičke Republike.

Ovim se, nažalost, obistinilo sve ono na što smo u nebrojeno navrata upozoravali, napose inž. Ivan Vulić, kao što i sad upozoravamo poštujući svako drugačije razmišljanje, da najgore po žitelje Poljica – tek dolazi.

Poveznica na izjave P. Škorića i I. Tomasovića: https://www.facebook.com/dalmatinskiportal/videos/1080653365789882

Poveznica na izjave lokalnih predstavnika: https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/zatvara-se-cesta-od-omisa-prema-gatima-preko-cetine-vozit-ce-brodice–drugog-rjesenja-nije-bilo-/90850?fbclid=IwAR0lVWFb8dgfpesEWQR7vHj-4uRn6wxFJHp8t5mXBEK4_dyaFf7XvZf0j2w

Facebook Komentari