I dok se o slavnoj prošlosti Poljica od prigode do prigode medijski ponešto suvislo i objavi (i to u pravilu iz pera kojeg ponositog Poljičanina), sadašnjost je uglavnom zastupljena prigodničarskim objavama u kojima lokalne fešte i soparnik zauzimaju središnje mjesto. Stvara se tako dojam o idiličnom životu Poljičana lišenih bilo kakvih životnih briga i problema. I tako će biti sve dok o Poljicima pišu drugi kroz prizmu svojih interesa jer o životno važnim pitanjima Poljičana i drugih žitelja Poljica uglavnom – nema tko da piše!
 
Razvojem Interneta i pojavom internetskih stranica, portala i društvenih mreža donekle je ukinut monopol na objavu vijesti, ali Poljica i nadalje tavore u medijskom zapećku. Posvemašnja trivijalizacija medijskog prostora i ono malo ‘poljičkih’ vijesti svodi na banalne informacije o nebitnome, pa suštinska pitanja ostaju na margini društvenog zanimanja ili se profaniraju jeftinim politiziranjem.
 
Stoga je doista sretna okolnost što je u lipnju 2017. zaživila internetska stranica Saveza za Poljica www.poljica.hr i nešto kasnije fb-stranica Savez za Poljica, pa Poljičani i svi drugi kojima je do Poljica stalo imaju napokon priliku komunicirati preko ‘svoje’ web i fb stranice te izravno artikulirati životno važne teme i probleme u potrazi za rješenjima istih, što je, uvjereni smo, uvod u oživljavanje Poljica kao funkcionalne i skladne cjeline.
 
Zato je prijeko potrebna vaša pomoć i suradnja, pa unaprijed zahvaljujemo na svakom dobronamjernom prilogu, prijedlogu, komentaru ili kritičkom osvrtu neovisno o temi i pisanoj formi, pa sve što vam je na umu ili srcu, uključivo i fotografije, šaljite na adresu info@poljica.hr s napomenom želite li pri eventualnoj objavi vaših priloga biti potpisani ili ne.
 
Za početak najavljujemo prilog iz pera dipl. ing. građevinarstva Ive Vulića iz Zakučca o prometnoj infrastrukturi na području Poljica, temi koja je od životne važnosti za budućnost Poljica, a koji ćemo objaviti na našoj web-stranici www.poljica.hr u rubrici Aktualno (dakle, na ovom istom mjestu) u utorak 13. veljače ove godine.
Facebook Komentari