Umjesto formalne novogodišnje čestitke, svim Poljičankama i Poljičanima doma i u svitu, kao i svim ostalim žiteljima Poljica, te štovateljima i prijateljima nekoć slavne Poljičke republike, obilje sriće i lipoga zdravlja u novoj godini zaželjet ćemo ovoga puta isječkom iz emisije ‘Pozitivno’ posvećene dolasku relikvija sv. Leopolda Mandića u Herceg Novi godine 2017. i to zbog poruke koju u sebi nosi način na koji se televizijskome auditorijumu posve spontano predstavila naša Poljičanka iz Sumpetra u Jesenicama, gospođa Tea Trgo.    

Naime, kad bi u sličnim prigodama primjer gospođe Trgo slijedili i drugi ‘veliki’ i ‘mali’ Poljičani, a napose oni najugledniji koji su i medijski istaknuti ili popularni u javnosti, uvjereni smo da ni spomenute relikvije sv. Leopolda Bogdana Mandića na svom drugom pohodu Hrvatskoj i prvom pohodu rodnom Herceg Novom ne bi zaobišle ni zavičaj njegovih predaka, te da bi i na svim drugim razinama za Poljica i žitelje Poljica bilo puno više sluha i razumijevanja.

I zato, Poljičani poštovani, kad vas ubuduće zapitaju odakle ste, sjetite se gospođe Trgo i recite: Dolazim iz Poljičke republike! 

 

 

Cijela emisija HRT-a ‘Pozitivno’ s temom dolaska relikvija sv. Leopolda Mandića u Herceg Novi godine 2017. dostupna je na https://www.youtube.com/watch?v=saQ3GjrL6_Q&feature=youtu.be

Facebook Komentari