Svojim neprofesionalnim ‘izvještavanjem’ o problemima oko izgradnje Zaobilaznice Omiša, nekadašnje glasilo dalmatinskoga puka Slobodna Dalmacija pretvorilo se u ‘glasnogovornika’ državne tvrtke ‘Hrvatske ceste’ d.o.o. pristranim zauzimanjem za rješenja koja su isključivo po volji investitora, a nauštrb interesa Poljičana i drugih žitelja Poljica, pa i svih ostalih.
 
Tako u trećemu nastavku svoga agitpropa, hineći brigu za Poljičane, SD jadikuje nad činjenicom da jedna druga državna tvrtka (‘Hrvatske vode’) inzistira na poštivanju zakonske procedure oko postavljanja pontonskoga mosta zanemarujući činjenicu da isti, osim što ne rješava problem zatvaranja vitalne prometnice u kanjonu Cetine, može biti itekako opasan po živote sudionika u prometu, o čemu smo već pisali.
 
Uz to, SD kao i HC namjerno nigdje ne spominju da se Zaobilaznica Omiša ne gradi zbog dobrobiti Poljičana (naprotiv, ovako kako se radi za Poljičane je to višestruko štetno rješenje!) nego zato da se ublaže prometne gužve središtem Omiša i magistralom do Stobreča zbog odustajanja od izgradnje sad već fantomske brze ceste koju je investitor HC, po priznanju predsjednika uprave Josipa Škorića, prepustio milosti EU, o čemu smo također pisali.
 
I napokon, SD u duhu svoga pristranoga novinarstva ni rječju ne spominje izgradnju tunela u kanjonskome dijelu državne ceste D70 kao jedinog optimalnog rješenja sa stajališta sigurnosti sudionika u prometu, prometne funkcionalnosti, isplativosti i dugoročne održivosti, o čemu smo isto tako u više navrata pisali, a inž. Ivan Vulić i izravno svim nadležnim osobama i institucijama pa tako i redakciji SD.
 
Zaključno, ako su Poljičani već zakinuti za izgradnju brze ceste Stobreč-Omiš, ako im se, posljedično, isforsiranom Zaobilaznicom Omiša narušava postojeća kvaliteta življenja, zašto opet improvizirati preko poljičkih leđa privremenim postavljanjem neadekvatnog pontonskoga mosta umjesto izgradnje kanjonskoga tunela u dužini od svega 350 metara kao trajnog rješenja?!
 
I zato, da je SD stalo barem do objektivnog informiranja, njeni novinari bi potražili sugovornike na ‘suprotstavljenim’ stranama, a ne bi iz broja u broj forsirali nekompetentne tekstove po narudžbi moćnih spašavajući ko zna čije interese i guzice, a ne poljičke.
 

 

Facebook Komentari