U organizaciji Turističke zajednice grada Solina, Hotela President Solin i grada Solina, od 20. do 23. ožujka 2018. u hotelu President u Solinu održava se 4. Međunarodni kongres povijesnih gradova u čijem radu, zaslugom udruge Savez za Poljica, prvi put sudjeluje i jedna povijesna regija – Poljica.

Nekoć slavna Poljička knežija predstavit će se u četvrtak, 22. ožujka u terminu od 10.30 –10.55 sati prezentacijom pod nazivom „Od drevne republike do turističke destinacije“ koja je dostupna na našoj internetskoj stranici www.poljica.hr.

Kako kongres okuplja čelne ljude u turizmu i arheologiji povijesnih gradova s ciljem razmjene iskustava u pogledu promocije istih na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu te poticanja razvoja novih turističkih proizvoda i aranžmana, vjerujemo da će Savez za Poljica ovim predstavljanjem okrenuti novu stranicu u prepoznavanju Poljica kao suvremene hrvatske povijesne regije i jedinstvene turističke destinacije iznimnog potencijala.

Stoga organizatorima zahvaljujemo na uvrštenju naše Udruge među sudionike kongresa, a našim Poljicima priželjkujemo uspješan uzlet među brendirane turističke destinacije gdje nam je, po povijesno-kulturnom potencijalu i prirodnim ljepotama, već odavno trebalo biti mjesto.

Objavljeno 21. ožujka 2018. na FB stranici Saveza za Poljica 

 

Facebook Komentari