Jučerašnjemu (nedjelja, 13. studenoga 2022.) prosvjedu u Dugome Ratu protiv brda po zdravlje opasne šljake, Vladinoga ignoriranja problema i prodaje zemljišta u bescjenje nazočilo je, izvještava današnja SD, oko dvjestotinjak mještana što je točno 2,9 % od njih 6.876 koliko ih ima prema popisu stanovništva iz 2021.

Premda nije uvijek sve u brojkama i brojčanosti valja priznati da bi sasvim drugi dojam na hrvatsku javnost ovaj prosvjed ostavio da mu je nazočilo barem tisuću-dvije prosvjednika i to ne samo s područja Općine Dugi Rat nego i s području gradova Omiša i Splita (napose njihovih poljičkih dijelova!) i opet ne samo zbog solidarnosti nego i zato što otrovne čestice šljake nošene vjetrom ne poznaju administrativne granice naših jedinica lokalne samouprave, a još manje granice naše uskogrudnosti!  

Danas-sutra jednako skroman odaziv građana krasit će i buduće prosvjede neovisno o mjestu i povodu održavanja kao što je skroman odaziv krasio i gotovo sve dosadašnje prosvjede. I zato nas malo tko ozbiljno doživljava, a u budućnosti će još i manje!

Facebook Komentari