Evo i nastavka priče o ekocidu na gradilištu tzv. Omiške zaobilaznice. Ovoga puta oglasio se prozvani “Strabag” tvrdnjom da je sporni otpad već bio na mjestu gdje su od strane novinara SD zatečeni u njegovome zatrpavanju. Pa ako je tako, gospodo Austrijanci, zašto o tome niste pravodobno izvjestili nadležne službe i otpad propisno zbrinuli onako kako biste to morali učiniti u matičnoj državi?!

S druge strane, pravo je pitanje kako se otpad uopće mogao naći na nedozvoljenome mjestu? Odgovor se naslućuje iz teksta u okviru što znači da se neki koje izdašno plaćamo opet nisu pridržavali ni zakona ni pravila struke, a o njihovome moralu, savjesti i društvenoj odgovornosti i ovoga je puta izlišno govoriti.

Napomena: Objavu Slobodne Dalmacije koja je prethodila ovoj reakciji iz “Strabaga” možete pročitati na linku https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/skandal-iznad-omisa-poznata-gradevinska-tvrtka-odlaze-opasni-otpad-u-prirodu-uhvatili-smo-ih-dok-pokusavaju-prikriti-dokaze-zlocina-1012082?fbclid=IwAR34a8z9jkNHbZK8K9Gv8phDkRFay0hgI21SghLR3RFBj5AqX418DC5J3nM

Facebook Komentari