Aktualiziranje izgradnje prometnog ‘prstena’ oko Splita, a moguće i ovo naše gotovo svakodnevno ‘grintanje’ na temu prometne infrastrukture na području Poljica, ponukalo je pojedine Poljičane da napokon priupitaju „što se to zapravo oko nas događa?“.
 
Najsažetiji i najtočniji odgovor glasio bi: Zapravo, ništa nova. Gradeći desetljećima brzu cestu prema Omišu, hrvatski cestovni neimari se umoriše, pa odlučiše sebi i drugima skratiti muke ‘bajpasom’ od Strožanca preko Srinjina, Tugara i Naklica do Omiša jer tako je, mudro zaključiše, državi i brže i jeftinije, a Poljičanima će, vjeruju, biti na čast što će stoljetna Pavićeva cesta (doduše, malo obilazno) povezati dva hrvatska grada (Split i Omiš) i dva hrvatska prometna čvora na autocesti A1 (Dugopolje i Blato na Cetini).
 
Znaju oni dobro da Poljičani spremno uskaču kad god Hrvatskoj zaškripi: od pobjede narodnjaka u Splitu krajem 19. stoljeća do odricanja od svoje višestoljetne samouprave devedesetih u svojoj državi, pa što im je ovoga puta odreći se vlastitoga razvoja, komoditeta i zdravlja?!
 
I zato, dragi Poljičani, ostajte spokojni ko i dosad. Ne događa se ništa što se već događalo nije!
Facebook Komentari