Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u srijedu u Banskim dvorima izaslanstvo Viteškog alkarskog društva iz Sinja – prenosi HINA – te je tom prigodom rekao da se, podupirući Sinjsku alku, promoviraju hrvatska kulturna baština, vrijednosti i nacionalni identitet.

Premda nama Poljičanima koji smo u prošlosti često priskakali Sinjanima u pomoć suprotiva Turkom to može biti samo drago, pitamo premijera kada namjerava sličnu čast ukazati Poljičanima čiji su pređi barem jednako krvavo čuvali svoj hrvatski identitet i sve druge nacionalne vrijednosti, a danas nemaju ‘ni kuće ni kućišta’.

Štoviše, bili bismo zadovoljni da se makar jednom od naših brojnih pisanih poziva i javnih apela odazvao barem potpredsjednik Vlade i ministar prometa Oleg Butković, pa nam objasnio zašto se Poljica desetljećima drže u prometnoj izolaciji, a poljički prostor zlorabi za prometne i druge improvizacije na štetu Poljica i Poljičana čime se dodatno ugrožava ne samo njihova budućnost nego i opstanak. Nije valjda da dužnosnici od Poljica zaziru samo zbog tv-kamera kojih, za razliku od sinjskoga trkališta, u nekoć slavnoj knežiji nema?!

Facebook Komentari