Ima nešto u tom imenu… Mislimo, naravno, na ime kojim se Poljica stoljećima diče, a nešto sramežljivije i ostatak Hrvatske. Riječ je o legendarnoj heroini MILI Gojsalić koja je 1530. svoj mladenački život zamijenila životom u vječnosti kako bi njeni suvremenici sačuvali svoj, ali i slobodu svoga zavičaja. O MILA, o draga, o slatka slobodo!

Ima, doista, nešto u tom imenu neovisno o tome govorimo li o MILI Gojsalić ili o novoj miljenici nacije MILI Rončević bez obzira što ih razdvajaju vjekovi i daljine. I dok je jedna MILA rastjerala agresore na svoj zavičaj, druga je MILA svojom anđeoskom pojavnošću odagnala demone u nama i među nama oslobađajući u ljudima ono najljepše – empatiju jednih za druge.

Ima, dakle, nešto u tom imenu, pa valjda zato istom riječju iskazujemo i svoja najintimnija raspoloženja neovisno o tome pjevušimo li ‘oMILI mi u selu divojka’ ili ‘MILA si nam ti jedina’. Istovremeno, nema ni MILOdara većega od zdravlja, a to je upravo ono što našoj mezimici zasad jedino nedostaje, no uvjereni smo da će i to MILInje malenoj MILI uskoro biti dostupno i to kao uzdarje svima kojima je zbog nje oko srca MILO i koji su pomogli ili pomažu njeno (iz)liječenje.

Ima nešto u tom imenu, MILE mi (majke)… Neka misija, što li?!

Facebook Komentari