U neprijateljskom okruženju po brojnosti, naoružanju i opremi višestruko nadmoćnijega neprijatelja, uz to opterećeni s više od četiri tisuće ranjenika, tobožnji šumski razbojnici poznatiji kao partizani uspjeli su usred ciče zime ratne 1943. premostiti divlju, nabujalu i hladnu Neretvu koristeći se krhotinama porušenoga mosta i tako se izvući iz neprijateljskoga okruženja.
 
Nasuprot njima, Hrvatske ceste d.o.o. oboružane najvrsnijim stručnjacima, najsuvremenijom opremom i što je najvažnije – našim novcima i to u milijunskim iznosima, desetljećima nisu u stanju bez velikih trauma premostiti mirnu i pitomu Cetinu i to u mirnodopskom i prijateljskom okruženju domicilnih eunuha koji godinama stoički kusaju njihova gov…orenja o tome kako se, eto, preko Cetine ne može nikako drugačije nego neuvjetnim brodicama ili kilometrima naokolo jednako neuvjetnim austrougarskim prometnicama i to o vlastitome trošku.
 
 
Treba li većega dokaza da su Hrvatske ceste nesposobnije i od ‘šumskih razbojnika’! Ili ih naprosto nije briga za svoje ‘ranjenike’?
Facebook Komentari