Kaže se da čovjek najbolje uči na greškama. Pametan na tuđima, dodali bismo.

Kako su u tijeku izmjene Prostornog plana uređenja Grada Omiša – životno važnog dokumenta koji je Poljicima više-manje namijenio sudbinu servisne zone ‘velikoga grada’, pravi je trenutak svim Poljičanima i Omišanima još jednom postaviti isto pitanje: Jeste li, gospodo, još uvijek uvjereni da je izgradnja tzv. proizvodno-uslužne zone „Kostanjska ljut“ u Kostanjsko-pograjskoj juti vaša i naša budućnost?

Na stranu sad naša (Saveza za Poljica) tvrdnja da su čitava Poljica jedan veliki muzej na otvorenome i da je spomenuta zona ‘atrij’ toga ‘muzeja’ zbog blizine autoceste A1 te bogomdani park prirode s obzirom na njenu pejzažnu vrijednost, blizinu prašume Šćadin i rijeke Cetine, u ime nadolazećih naraštaja pitamo (se) naglas zar je potrebno i u slučaju Kostanja i Cetine ponavljati dugopoljsku avanturu s Jadrom koju, u vidu opomene neodgovornim ‘planerima’ naše bdućnosti, u priloženom razgovoru za SD spominje stručnjak za urbanizam prof. dr. Ivo Šimunović?

Važnost ovog prostora za razvoj održivog turizma na području Poljica i opravdanost našeg zahtjeva za prenamjenu ovoga prostora najbolje predočavaju priložene ilustracije.

Objavljeno 7. travnja 2018. na FB stranici Saveza za Poljica   

Facebook Komentari