U prigodnome osvrtu na učinjeno u protekloj 2017. godini te o aktualnom trenutku i planiranim investicijama, gradonačelnik Ivo Tomasović nanizao je brojna ostvarenja i planove svoje administracije, pa tako i one koji se odnose na prostorno najveći dio omiškog gradskog područja – Poljica – premda Poljica u ovoj svečarskoj prigodi izrijekom nisu spomenuta.

No zato su spomenuta ulaganja u pojedina poljička mjesta i to obnova pogona za obradu pitke vode u Gatima, povezivanje sustava Studenci s vodovodom Makarskog primorja, vodoopskrbni objekti u naseljima Trnbusi, Gornji i Donji Dolac, Srijane i Putišići te izgradnja druge faze mrtvačnice u Tugarima – sve sukladno „racionalnim ulaganjima u razvoj Omiša i okolice po mjeri svih građana“, kako sugerira naslov pozamašnog priloga objavljenog u današnjoj SD.

Ne ulazeći u zadovoljstvo ‘građana Omiša i okolice’ (napose okolice!) spomenutom ‘mjerom’ racionalnih ulaganja, nama se čini da se sv. Ivanu Nepomuku nekako baš ne da u Poljica. Stoga nam ne preostaje drugo nego omiškome gradonačelniku Ivi Tomasoviću i građanina Omiša virtualno čestitati Dan grada i njihova zaštitnika!

Facebook Komentari