Nakon što smo, teškom mukom, uspjeli doći do trase zaobilaznice Stobreč – Omiš, s još većim naporom dođosmo napokon i do Studije o utjecaju na okoliš državne cesta D8, dionica čvor TTTS – čvor Stara Podstrana – čvor Krilo Jesenice – čvor Dugi Rat – most Cetina, kako se službeno zove ove prometnica koja Poljičanima i drugim žiteljima Poljica život znači, pa jedan i drugi dokument možete u miru svoga doma razgledati zasad jedino na internetskoj stranici Saveza za Poljica na linkovima kako slijedi:

  1. Trasa zaobilaznice Stobreč – Omiš: http: //poljica.hr/wp-content/uploads/2018/08/Trasa-zaobilaznice-Stobre%C4%8D-Omi%C5%A1-sa-svim-%C4%8Dvori%C5%A1tima.pdf
  2. Studija utjecaja na okoliš državne cesta D8, dionica čvor TTTS – čvor Stara Podstrana – čvor Krilo Jesenice – čvor Dugi Rat – most Cetina: http://poljica.hr/wp-content/uploads/2018/08/Studija_utjecaja_na_okoliszaobilaznice_TTTS_Omis-web@72dpi.pdf

Po vašem uvidu u priložene dokumente, napose u Studiju iz točke 2. koja je, ponavljamo još jednom, i službeno izložena javnoj raspravi koja traje do srijede 19. 9. 2018., molimo sve vas koji u spomenutim dokumentima razaberete bilo što relevantno za spomenutu raspravu da u svojim komentarima i drugima skrenete pozornost na podatke i činjenice koje smatrate posebno važnim kako bi što veći broj naših sugrađana mogao aktivno sudjelovati u javnom izlaganju koje će se održati u petak 14. 9. 2018. u 11.00 sati u prostorijama Općinske vijećnice u Podstrani te istoga dana u 14.00 sati u prostorijama Općinske vijećnice u Dugome Ratu.

I zato, Poljičani poštovani, uzmite napokon sudbinu u svoje ruke barem u onoj mjeri koja vam je ponuđena jer sudeći po tome što ovi životno važni dokumenti nisu dostupni na internetskim stranicama Hrvatskih cesta d.o.o. i nadležnoga Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ali nažalost, ni na službenim stranicama SDŽ te Poljicima nadležnih gradova i općina kao što bi to u ovo internetsko doba bilo za očekivati, jasna vam je valjda namjera i poruka.

Studija_utjecaja_na_okoliszaobilaznice_TTTS_Omis-web@72dpi

Facebook Komentari