I nakon pažljivog iščitavanja ove kratke novinske obavijesti o polaganju energetskog kabela od vjetro-parka u izgradnji „Kom-Greda-Orjak“ iznad Seoca do HE „Kraljevac“ trasom austrijske ceste kroz Kostanjsko-pograjsku jut preko Pavića mosta, nigdje ni slova o tome da li će se ova cesta i spomenuti most vratiti u prvobitno stanje kao vrijedna graditeljska baština ili će se, ako se već ruvinaje, barem proširiti na dimenzije suvremene prometnice kao svojevrsna kompenzacija Poljicima i Poljičanima za oskrvnuće spomenutih infrastrukturnih objekata i napose višestruko zaštićenog kulturnog krajobraza iznimnog turističkog potencijala.

Naime, ako je Austrija koncem 19. stoljeća, kad su putovima prometovale tek konjske i volovske zaprege, gradila ceste širine kolnika 4 do 5 metara, nije moguće da će privremeno zatvorena dionica od Podgrađa do Pavića mosta i u 21. stoljeću ostati u dimenzijama jarma i ojice?!

Također se postavlja pitanje da li su spomenuti radovi uopće bili potrebni s obzirom da nesuđena poslovna zona „Kostanjska ljut“, planirana u neposrednoj blizini vjetroparka, već ima energetsko napajanje iz HE „Kraljevac“?

Bilo kako bilo, evidentno je da je i ovom prilikom izostala koordinacija nadležnih subjekata, a prije svega zanimanje i inicijativa lokalne zajednice i domicilnog stanovništva.

Facebook Komentari