Od tiskovina do elektronskih portala, u sličnome tonu vrište ovih dana dramatični naslovi sa svih strana, samo ne ‘vrište’ oni kojih se to najviše tiče – žitelji Poljica, Omiša, Splita i Solina! Ovi stoici, valjda s ambicijom da jednoga dana postanu mučenici koji će i sv. Lovru otpuhati s pijedestala svetosti, desetljećima trpe i šute ko zaliveni čekajući dan kad će netko drugi rješiti njihove prometne muke. Bilo je, naravno, pojedinaca i manjih skupina koji su kao časne iznimke povremeno podizali svoj glas u znak prosvjeda, ali bez zajedničkog napora svih nas koji smo ugroženi nepostojanjem odgovarajuće prometne infrastrukture, rješenja zadugo neće biti.

Jedan od spomenutih glasova prosvjeda je i poziv Saveza za Poljica iz lipnja ove godine upućen nadležnima – od Vlade RH, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH i Hrvatskih cesta do Splitsko-dalmatinske županije, Gradova Omiša i Splita te Općina Podstrana i Dugi Rat – sa zamolbom da se u što kraćem roku priredi stručni Okrugli stol na temu planiranja, projektiranja i realizacije državnih cesta D8 i D70 na području Poljica. Uz poziv smo priložili i osvrt prometnih stručnjaka iz redova naše udruge na plan izgradnje infrastrukturnih objekata na području splitske aglomeracije uključivo i područje Poljica.

Iako je naš službeni dopis uredno zaprimljen, što potvrđuju i priloženi faksimili dostavnica, do dana današnjega odgovore ni od koga nismo dobili. Iz tog razloga ovaj isti dopis s prijedlogom da se oko rješavanja nagomilanih prometnih problema umjesto političara napokon okupe stručnjaci kao i naš osvrt na ponuđena prometna rješenja koja to zapravo i nisu, možete u cjelosti pročitati u nastavku pod ovim linkom:

Inicijativa Saveza za Poljica za sazivanjem stručnog Okruglog stola na temu prometa na području Poljica s osvrtom na ponuđena rješenja

Facebook Komentari