Od danas, 19. rujna 2022. – obaviještavaju iz Grada Omiša – počinju teći izborne radnje vezane uz provođenje izbora za članove vijeća Mjesnih odbora na području Grada Omiša. Izbori će se održati u nedjelju 23. listopada 2022. u vremenu od 8.00 do 18.00 sati. Kandidacijske liste zaprimaju se od 19. rujna do 3. listopada 2022. Informacije i obrasci dostupni su na službenim stranicama Grada Omiša www.omis.hr

O važnosti ovih izbora koje, nažalost, mnogi podcjenjuju, najrječitije govori standard življenja u onim mjesnim odborima (ne samo na području Poljica) kojima upravljaju angažirani, upućeni i odgovorni građani nasuprot onih drugih u kojima nikoga nije briga tko i kako obnaša mjesnu vlast. Ovi izbori su naročito važni za mjesne odbore s područja povijesnih Poljica jer u nedostatku bilo kakve poljičke samouprave jedino vijeća Mjesnih odbora imaju legitimitet potreban za pokretanje inicijativa koje najizravnije utječu na mnoga životna pitanja od izrade prostorno-planske dokumentacije do izgradnje komunalne i društvene infrastrukture, od kulturnih i sportsko-rekreativnih sadržaja do skrbi za potrebite itd. A kad bi se dogodilo čudo pa se svi poljički mjesni odbori uhvatili za jedan štap, barem kad su zajednički problemi u pitanju, oživila bi i formalno-pravno nepostojeća Poljica jer tijekom naše tegobne prošlosti samo zajedništvo nas je i održalo.

I zato svakako u što većemu broju izađite na ove izbore i s pomnjom birajte članove vijeća svojih Mjesnih odbora s obzirom da je to jedina vlast koju u najdoslovnijemu smislu možete nazvati svojom!

Facebook Komentari