Ko se u subotu 17. lipnja ove godine družio s Cetinom u predjelu Gornjih Poljica, točnije od predivne plaže Stružica do Blata, zacijelo je zamijetio kako njene bistre vode veselije žubore pršteći radošću što njenim brzacima klize kanui neobičnih posada sastavljenih od četrdesetak članova Društva oboljelih od multiple skleroze Split i njihovih obitelji. Svaki čamac imao je, naravno, licenciranog skipera, a sve se odvijalo pred brižnim očima organizatora ovog neobičnog spusta – udrugom Eko etno Gornja Poljica.

Tridesetak članova spomenute udruge priredilo je tako nezaboravan doživljaj svojim gostima koje je ova ‘bolest s tisuću lica’ lišila mnogih životnih radosti, no brižni poljički domaćini još jednom su dokazali kako svaki tjelesni hendikep postaje nemoćan pred srcem prepunim ljubavi i razumijevanja.

Volonteri iz Eko etno udruge Gornja Poljica priredili su, zapravo, svojim gostima cjelodnevno druženje uz sadržajan i dojmljiv kulturno-umjetnički program koji je obilovao pričama iz minulih vremena o poljičkim vilama i pokojom vješticom, predstavljanjem muške i ženske gornjopoljičke narodne nošnje, upoznavanjem tradicionalnih glazbala uz puno plesa i pjesme kao i scenskih prikaza iz svakodnevnog života drevnih Poljica što ih je uprizorio dječji zbor udruge. Nije, naravno, nedostajalo ni autohtonih poljičkih delicija, veselog druženja i suza radosnica na rastanku, pa se doista može reći kako će ovaj humanitarni događaj ostati upamćen kao dan kad je Cetina ‘umirala’ od ljepote.

Facebook Komentari