Dragi Poljičani, žitelji i prijatelji Poljica!

Potaknuti slučajem koji se u svakom trenutku može dogoditi svakome od nas, u okviru humanitarnog projekta »Humanost na djelu: Neka svaki more živ biti!« pokrenuli smo humanitarnu akciju pod nazivom »Poljica za Antino ozdravljenje« kako bismo pomogli u nevolji jednoj peteročlanoj obitelji iz našeg susjedstva. Radi se o slijedećem:

Jedan od majčinih ‘trista’ svakodnevnih poljubaca

Mlađahni Ante Bulić (21) iz Tugara s kojim nas povezuje zavičajna pripadnost, a sad već i prijateljstvo, prije nešto više od godinu dana nesretnim slučajem poskliznuo se u mehaničarskoj radionici i pri padu teško ozlijedio glavu (fractura cranii et baseos cranii lateris dextri etc.). Iako je od tada do danas nesretni mladić u stalnoj komi, njegova brižna majka koja je bila primorana dati otkaz na poslu kako bi ga njegovala kaže: »Ja san sritna da je moj Ante osta živ. Prije mi se ni pojubit ne bi da, a sad ga baren jubin trista puta na dan!«

Majčinu radost i optimizam, suprotno službenoj dijagnozi, potiče sam Ante odajući svojom ustreptalom dušom da majčine poljupce i brižne riječi i ‘vidi’ i ‘čuje’, sve to potvrđujući pogledom rječitijim od riječi.

I doista, vrativši se iz mrtvih, s višestrukim operativnim zahvatima iza sebe i svakodnevnim fizikalnim i drugim terapijama što uključuje botoksiranje mišića, prilagođeno hranjenje, konstantne vježbe, specijalističke preglede, bolničko liječenje, toplice itd. Ante svakodnevno pokazuje diskretne znakove oporavka koji bude nadu u ozdravljenje. I dok su ljubav i pažnja kojom je obasut beskrajni, obiteljski proračun odavno je iscrpljen jer sve što Anti život znači ima svoju cijenu koja mjesečno premašuje iznos njihovih ukupnih polugodišnjih prihoda.

»Da već dosad nije bilo pomoći dobri judi, u prvom redu mojih sumještana, moga san odavno sebi nataknit omču oko vrata!«, priznaje Antin otac koji obitelj uzdržava ionako skromnom mirovinom, ali sad lišen mogućnosti dodatne zarade jer se u potpunosti posvetio sinu i njegovom ozdravljenju.

Dirnuti ovim slučajem, napose scenom kojoj smo svjedočili i koju vam uz pristanak majke dajemo na uvid, apeliramo na vas da pomognete ovoj (ne)sretnoj obitelji uplatom odgovarajućeg novčanog iznosa srazmjerno vašim mogućnostima izravno na tekući račun Antinog oca kako slijedi:

Primatelj:  Darijo Bulić, Tugare
IBAN:        HR1524020063205235457
Svrha:       Poljica za Antino ozdravljenje

(Napomena: u polje ‘svrha’, umjesto Poljica možete upisati naziv vašeg mjesta, ustanove, tvrtke ili jednostavno – za Antino ozdravljenje)

Uz dragocjenu novčanu potporu o kojoj je obitelj Bulić životno ovisna, svojim humanošću dodatno ćemo motivirati ove drage i hrabre ljude dajući im do znanja da nisu sami u svojoj nevolji, pa kako se dobro dobrim vraća, uvjereni smo da će naš Ante već u bliskoj budućnosti samostalno skrbiti o sebi pomažući pri tom druge kojima to bude potrebno.

Facebook Komentari